Hírek

24/05/21

TŰZOLTÓ KÉSZÜLÉKEK ELLENŐRZÉSE

A szokásos gyakorlatnak megfelelően a hajók és a faházak tűzoltó készülékeit idén is telepünk ellenőrizteti és átvállalja az ezzel járó költséget.

Kérünk mindenkit, hogy hajóban lévő készüléket legkésőbb június 2-án 19 óráig tegye le a hajó névvel ellátva a klubház teraszára az eredményhirdető dobogó mellé, vagy a tv szobába. 

A faházak készülékeit nem kell odavinni, azokat helyben ellenőrzik!

24/05/02

A még parton lévő hajók vízre tételi határideje idén is május 31! Kérjük a határidő betartását.

24/03/02

Március 4-én a gondnokok megnyitják a vezetékes vizet, és ezzel együtt ellenőrzik az esetleges csőtöréseket. Ha nem lesz probléma, akkor március 5-től már üzemlenek majd a klubházban lévő vizesblokkok is.   

23/12/28

2024. január 1-től
a TVSK-Alsóörs bíróságon bejegyzett hivatalos új székhelye
8226 Alsóörs, Vasút u. 15.
Új adószáma: 19357063-2-19
Új számlaszáma: 11702012-21456499
 
Kérem, hogy csak erre az új számlaszámra utalj január 1. után!
Előre is köszönöm! 
 
Boldog újévet, és jó szelet 2024-re!
 
a Vezetőség nevében:
Garádi István telepvezető
TVSK-Alsóörs
 

23/12/23

Áldott, békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok! 

Jó szelet! Garádi István telepvezető, TVSK-Alsóörs

Karácsonyi képeslap - nyílt

23/12/17

Lipovszky Gyuri temetése 2023. dec. 21.-én 11:45-kor lesz a budapesti Új köztemetőben. Az Úr Jézus fogadja be az Ő örök országába!  

23/11/19

Kérjük, hogy az excel  túranaplókat legkésőbb november 30-ig kitöltve küldd el a tvsk-alsoors@freemail.hu és az s.erdoes@mail.com email címekre. A túranapló kitöltése nem kötelező, de ajánlott!

Az egyéni és a családi túranaplókat e weboldal Fotók/Dokumentumok alatt találod a kilométer táblázattal együtt!   

23/11/18

Ahogy ezt már emailen jeleztem, a csatorna javítás elmaradt. Ennek oka, hogy a vállalkozó a próbaárok kiásása során részben magas talajvizet, részben nagyon köves területet észlelt, ezért visszalépett. 

  A telepi vízhálózatot várhatóan 2023. december 4-én zárjuk el, ettől a dátumtól csak az északi vizesblokk használható. 

23/09/15

A Telep csatornázásának hibáit ki szeretnénk javíttatni. Ezért 2023. október 16-tól kb. 3 hétre elzárjuk a vizet és kérjük ezen idő alatt ne használja a házakban a vizesblokkokat. A klubház mosogatója és az ott lévő vizesblokkok sem használhatók! Egyedül az északi vizesblokk működik majd, ott lehet zuhanyozni, és a WC-t használni.

A csatorna javítási munkálatok nem érintik a hajókivételt, a nagynyomású mosó is használható, mert az Balaton vízzel üzemel.

23/08/03

23/07/26

23/06/25

2023-ban már nem adott ki Túrabérletet a BAHART. Telepünk idén is támogatja a túrázást, hajónként három kikötést utólag fizetünk azoknak, akik 2022-ben beküldtek túranaplót!

Kérjük, hogy kérj számlát a kikötésről: TVSK 1024 Bp. Káplár u. 10/a adószám: 19802594-2-41.  Fontos, hogy KP számlát fogadunk csak el, ezért készpénzzel fizess! Egy éjszaka BAHART kikötőben hajómérettől függetlenül 15.000,- Ft. 

23/05/26

TŰZOLTÓ KÉSZÜLÉKEK ELLENŐRZÉSE

A szokásos gyakorlatnak megfelelően a hajók és a faházak tűzoltó készülékeit idén is telepünk ellenőrizteti és átvállalja az ezzel járó költséget.

Kérünk mindenkit, hogy legkésőbb június 11-én 19 óráig tegye le a hajó névvel ellátott készülékét a klubház teraszára az eredményhirdető dobogó mellé, vagy a tv szobába. 

A házak tűzoltó készülékeit az adott háznál ellenőrzik, tehát azt nem kell a klubházhoz vinni!

A tűzoltó készülékek június 16-án átvehetők, sőt kérünk mindenkit, hogy legkésőbb június 18-án 17 óráig gondoskodjon azok elszállításáról.

23/05/26

Új elnökség a TVSK-ban:

elnök Gálos Enikő (Balatonalmádi)  verseny: Hegyi Márton (Alsóörs) utánpótlás: Egry Dóra (Fonyód) túra: Erdős Sándor (Balatonalmádi) jogi: dr. Várnai Szabolcs (központ) plusz a telepvezetők: Garádi István (Alsóörs), Homonnay Zsombor (Ábrahámhegy), Székely Róbert (Fonyód)

Köszönjük a régi elnökségi tagok munkáját, és sok sikert kívánunk az új elnökségnek!

23/04/12

Az NKH Hajózás címe és telefonszáma megváltozott! Itt keresd: Budapest, XII. Németvölgyi út 37-39.   06 1 4741795

**************************

Az idei évtől csak kártya formátumú hajóvezető engedélyed lehet! Itt találod az ezzel kapcsolatos infókat:  https://vizsgakozpont.hu/hajozas/kedvtelesi-celu-hajosok-okmanyai-belvizi-tengeri

Az adatlapot is innen töltheted le, amit az orvossal is alá kell íratni.

23/04/08

Az elmúlt években rendszeressé vált a dugulás a csatorna-rendszer több és hosszabb szakaszán, melynek pontos helye nem volt ismert.
A dugulások legtöbbször csak womázással (mosatással) voltak megszüntethetők.
 
Vezetőség döntése alapján a mai napon megrendeltem a telepi csatornahálózat kamerás vizsgálatát. A vizsgálat során pontosan meghatározzák azokat a szakaszokat és helyeket, ahol javításra lesz szükség. Terveink szerint a javítást még a tavasz folyamán el szeretnénk végeztetni.
A rendszer mosatása és a kamerás vizsgálat érdekében 2023. április 11-12-13-án a telepi házakban és a klubházban nem lesz víz.
Kérünk mindenkit, hogy az eredményes vizsgálat érdekében ne használja a  WC-t, mosogatót stb. Balaton vízzel történő leöntéssel se!
 
Az északi vizesblokk ez idő alatt is használható! 
 
Együttműködésedet előre is köszönöm!
Garádi István telepvezető
 
**************************************************************************
****
 

23/03/28

A gondnokok telefonszáma megváltozott! 

Klement András +36204720333, 

Vörösmarty Mihály +36204720448

Ha az egyik nem hívható, akkor hívd az ügyletest a másikon.

A klubház vizesblokkjai már használhatók! Kérjük takarékoskodj a vízzel.

A vízre tételhez célszerű előzetes időpontot egyeztetni a gondnokokkal.  A befizetést igazoló dokumentumokat a a daruzás előtt be kell mutatni. Előre is köszönjük!

23/03/11

A héten a Telepen megtörtént a vízhálózat megnyitása. A rendszeres megfigyelések azt mutatják, hogy nincs sem csőtörés, sem a házak bekötésénél vízelfolyás.

A napoban megkezdjük a kivetések megküldését. Ezúton is kérem, hogy a befizetéseknél a hajóhoz tartozó minden tag /pártolótag együtt utaljon / fizessen bankkártyával, tehát a kapitányt kérjük a díjak beszedésére és egyösszegű továbbítására! 

Jó szelet! Garádi István telepvezető

22/12/23

Áldott, békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok! 

Jó szelet! Garádi István telepvezető, TVSK-Alsóörs

https://www.youtube.com/watch?v=j5jobjfYliY

22/11/04

Fontos határidők:

Haj/ókiemelést (daruzást) a korábbi hagyományoknak megfelelően idén is november 15-ig végzünk. E határidőn túl előzetes egyeztetéssel daruzunk, de ennek plusz költsége alkalmanként 20e Ft. November 15. után a mosó berendezést nem tudjuk biztosítani.

A túranapló emailen történő beküldési határideje 2022. november 30. Email cím: tvsk-alsoors@freemail.hu

Túranapló leadása nem kötelező, de 2023-ban is csak az kaphat túra támogatást, aki idén beküld túranaplót.

22/10/30

A család és a Magyar Állami Operaház mély fájdalommal tudatják mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy
Mihálkovics Tivadar János
a Magyar Állami Operaház nyugalmazott főtitkára, a Richard Wagner Társaság tiszteletbeli elnöke
2022.10.15-én, életének 90. évében elhunyt.
Felejthetetlen halottunk hamvait 2022.11.25-én 14 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezzük örök nyugalomra
imádott fia mellé, a római katolikus egyház szertartása szerint.
A megemlékező szentmisét 2022.12.03-án 18 órakor az Assisi Szent Ferenc Plébánián (1092 Budapest, Bakáts tér 13)
mutatjuk be.
Gyászolják: bel-és külföldön élő családtagjai, jó barátai, ismerősei, volt kolllégái.

Küldte: dr. Horváth Péter

22/07/01

Június 3-4. között rendezi a TVSK központ a Telepi Pöffös ifjúsági versenyt, melynek parti helyszíne a TVSK Alsóörsi Telepe. Vasárnap reggeltől hétfő estig mintegy 40-50 fő versenyző érkezik a kikötőnkbe. Vasárnap este bográcsos vacsorával látjuk őket vendégül.

Kérjük Tagjaink megértését.

Előre is köszönjük!

22/06/05

Június 1-től véget ért a járványügyi vészhelyzet, ezért újra kötelező a kifutási napló vezetése. A naplót egyelőre a TV szoba hirdetőjén találod, kérem, hogy használd, mert a rendőrség ezt is ellenőrzi.
 
Jó szelet!
 
Garádi István
telepvezető
TVSK-Alsóörs
 
 
 
 

22/05/17

Tisztelt Tagunk!
 
Ezúton sok szeretettel meghívunk a TVSK Túratalálkozóra, amelyre 2022. június 11-12-én kerül sor Balatonföldváron.
A rendezvényt  hagyományteremtő szándékkal szervezzük, minden TVSK-tagot szeretettel várunk. Cél a közös vitorlázás, egymás jobb megismerése, hajós tapasztalatcsere és egy hétvége közös eltöltése.

A túratalálkozóra hajóval érkező klubtagjaink díjmentesen tölthetik a szombati éjszakát a földvári Bahart-kikötő vendéghelyein vagy a kikötőmester által megadott helyeken. A délután közös főzéssel telik majd a Galamb-szigeten, kérünk mindenkit, hogy hozzon magával valamilyen finomságot (ételt vagy italt) közös fogyasztásra. Családi programokat tervezünk: sok szeretettel várjuk az unokákat, gyerekeket, szülőket és nagyszülőket, barátokat és barátnőket is!

A legfontosabb az lenne, hogy a különböző kikötőkből érkező klubtagoknak lehetőséget nyújtsunk az ismerkedésre és tapasztalatcserére. Vasárnap délelőttre közös vitorlás és szárazföldi programokat is szervezünk, ezek részleteit később küldjük meg. Természetesen nemcsak a négy TVSK-telepen hajóhellyel rendelkező vitorlázókat, hanem a Balaton bármely részén állomásozó tagjainkat is várjuk.

Kérjük, hogy telepvezetőtöknél az adatok (név, hajónév, hajó típusa és rendszáma, létszám) megadásával jelentkezzetek legkésőbb június 4-éig!  

Kellemes túrázást és vitorlázást kívánva

 
Barátsággal
Náray Vilmos
elnök
TVSK

 

22/05/16

A kikötőben az összes fa oszlopot 219 mm átmérőjű acél oszlopra cseréltük. A héten befejeződik a kikötést segítő korona és szem felhegesztése is.

21/12/22

21/12/19

Áldott, békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok! 

Jó szelet! Garádi István telepvezető, TVSK-Alsóörs

!21/11/14

Kedves Vitorlázó Barátom!
 
Nemrég kaptam a szomorú hírt, hogy Fináczy Marci,
a Bolygó kapitánya, tragikus körülmények közt – egy alsóörsi
hármas karambolban – életét vesztette.
 
 
Az Úr Jézus fogadja be őt az Ő országába és adjon a
családnak és barátainak vigasztalást. 
 
 
Marci, nagyon fogsz hiányozni mindannyiunknak!
Kívánjuk, hogy a mennybéli Bolygóval örök
boldogságban hajózz tovább! 
 
 
Jó szelet!
 
Garádi István
telepvezető
TVSK-Alsóörs
 

21/10/31

Kérjük a kikötőben még vízen lévő hajók tulajdonosait, hogy amennyiben itt tárolnak parton, akkor a kidaruzást legkésőbb 2021. november 20-ig végezzék el. Ezt követően fagyveszély miatt a mosó berendezést víztelenítjük.  

21/10/30

A Vezetőség módosította a 2021. szeptember 8-án a téli vízen tárolási határozatát, úgy, hogy a díj nem tartalmazza a fogyasztott áram árát, mérőt adunk, de az csak a parton lehet, a hajóba nem vihető be!

21/09/21

A Vezetőség szeptember 8-i döntése alapján mind a 2021/22  téli tárolási díjak, mind a 2022. évi nyári kikötői díjak kb. 20 %-kal emelkednek.  A hajónkénti pontos díjakról a gondnokok adnak tájékoztatást. A 2021/22 évi vízen tárolás díja egységesen 150 ezer forintra nőtt.  Ez a díjtétel tartalmazza a keringető szivattyúkra használt áram díját, de nem tartalmazza a hajóban lévő hűtő és / vagy fűtő berendezések áram díját. 

21/08/15

LOMTALANÍTÁS 

  1. augusztus 25-én 24 óráig a nyugati kaputól keletre a belső oldalra kitett már szükségtelen tárgyakat augusztus 26-án elszállítják. 

A lomtalanítás során nem kerül elszállításra:
• háztartási hulladék,
• autógumi,
• elektronikai hulladék,
• veszélyes hulladék (akkumulátor, gyógyszer, festék),
• építési törmelék,
• a fenti időponton túl kihelyezett lom, hulladék. 

 

Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft.
www.balkom.hu 

A szolgáltatást a Vezetőség nevében rendeltem meg, ami évi egy alkalommal max 3 m3 lehet.

Jó szelet!

Garádi István telepvezető TVSK-Alsóörs

21/07/11

Kedves Vitorlázó Barátom!
 
Szomorúan tapasztalom, hogy néhányan nem, vagy rosszul használják a hulladékgyűjtő edényeket a Telepen.
Fontos, hogy a háztartási (kommunális) hulladékot és az újrahasznosíthatót külön gyűjtsük és ne keverjük!
A portaházzal szemben a bekerített részen vannak a kommunális szürke kukák. 4 db papír-műanyag és egy darab üveggyűjtő konténert bérlünk nem kevés pénzért! Ezek a bekerített résztől délre találhatók.
Tegnap az egyik sárga konténerben, ahova csak műanyagot, alu sörösdobozt és papírt lehet bedobni tiszta állapotban egy nagy zacskó vegyes háztartási hulladékot és borosüvegeket találtam. Miért? Néhány méterrel arrébb ott a szürke kuka és az üveggyűjtő konténer…
Láttam már szelektív hulladékot válogató munkásokat. Egy hosszú szalagon jön be a hulladék, ők maszkban ülve, kesztyűben válogatnak. Tiszteljük meg annyira munkájukat, és ezáltal a környezetünket, hogy betartjuk a hulladékgyűjtés szabályait!
Kérem, hogy a Nyugati mólón és a klubház déli sarkában lévő szürke kukákba ne tegyünk szelektíven gyűjthető hulladékot!
Ha volt energiánk és a boltból odáig elvittük az üdítős palackot, vagy a boros üveget, akkor visszafelé vigyük el a portáig.
 
 Óvjuk együtt a környezetünket, a Balatont és a Telepet!
 
Jó szelet!
 
Garádi István
telepvezető
TVSK-Alsóörs
 
****************************************************************************

21/07/08

Kedves Klubtársaink!

A hétvégén, július 9-11. között a telepen kerül megrendezésre a 8. Telepi Pöffös Ifjúsági Ranglista Verseny.

20-25 RS FEVA hajót várunk a kikötőnkbe, és reméljük, mind a vízi, mind a parti programok zökkenőmentesen folynak majd.

Szombaton és vasárnap a klubház helyiségeiben versenyiroda működik, és esetlegesen óvástárgyalások folynak majd.

A kishajók ki-és besólyázásakor nagy forgalomra lehet számítani, legyetek figyelemmel rájuk a kikötői manővereknél.

Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük, jó szelet kívánunk!

Alsóörs, 2021. július 9.

a Rendezőség nevében

Kiss Dominika

TVSK-Alsóörs

21/06/21

Néhányan lemaradtak a tűzoltó készülék ellenőrzésről, ezért pót-ellenőrzést tartunk 2021. június 28-án. Kérjük, hogy a készülékeket legkésőbb június 27-én a klubház teraszán lévő eredmény hirdető dobogó mellé elhelyezni szíveskedj!  

21/06/20

Az alsóörsi TVSK Telep Vezetősége a kikötő és a közösségi területek szebbé tétele érdekében 2021. június 26-án 10 órai kezdettel együttes munkát tervez, melyen részvételedre és családtagjaid segítségére is számítunk. 
A munkát Szabó Gábor irányítja. 
 
Az így összegyűjtött használhatatlan tárgyak elhelyezésére konténert biztosítunk.  (Nem a házak lomtalanítása céljából!)
Tisztító eszközöket és szereket biztosítunk, de kérjük, hogy saját szerszámot (gereblye, lapát, munkáskesztyű stb.) mindenki hozzon magával.
 
A közösségi munka végeztével este zsíros kenyér, üdítő, sör és bor várja a résztvevőket.   
Este zenés-táncos bulit tervezünk, melyre szeretettel várunk mindenkit!
 
Előre is köszönjük a részvételt!
 
A TVSK Alsóörs Vezetősége nevében
Garádi István
telepvezető
 

21/05/22

TŰZOLTÓ KÉSZÜLÉKEK ELLENŐRZÉSE

A szokásos gyakorlatnak megfelelően a hajók és a faházak tűzoltó készülékeit idén is telepünk ellenőrizteti és átvállalja az ezzel járó költséget.

Kérünk mindenkit, hogy legkésőbb május 30-án 19 óráig tegye le a hajó névvel ellátott készülékét a klubház teraszára az eredményhirdető dobogó mellé, vagy a tv szobába. 

A házak tűzoltó készülékeit az adott háznál ellenőrzik, tehát azt nem kell a klubházhoz vinni!

A tűzoltó készülékek június 5-én átvehetők, sőt kérünk mindenkit, hogy legkésőbb június 12-én 17 óráig gondoskodjon azok elszállításáról.

21/04/25

Április 24.-től használható a teljesen újjáépített mindhárom klubházban lévő vizesblokk. A nyugati oldalon külön női és férfi blokk létesült, míg a TV szobából egy közös használatú belső fürdőszoba nyílik, ez utóbbi most a járványhelyzet miatt kizárólag az emeleti szobák használóinak!

Kérem, hogy vigyázzunk az új vizes helyiségekre és a kívülről is felújított klubházra!

21/04/21

A Vezetőség döntése alapján idén is meghosszabbítjuk a hajók vízre tételi határidejét a járványhelyzet miatt.  A korábbi május 31-i határidő így június 15-re módosul.  Ezt követően már extra parti díjat kell fizetni azoknak, akik nem rakják le a hajót.

21/04/04

Náray Vilmos TVSK elnök: Meghívlak  benneteket egy közös, TVSK-szezonindító beszélgetésre, amelyet online formában tartunk. Akinek van kedve, jöjjön el, vegyen részt, én ott leszek! 
 
Mivel elég sokan vagyunk, telepenként külön kell beszélgetnünk, négy különböző időpontban, illetve egy ötödik alkalomra központi tagjainkat invitálom majd.
 
A virtuális szezonindítók időpontjai:
 
– Ábrahámhegyi tagoknak: április 8., 18.00 óra.
– Alsóörsi tagoknak: április 9., 18.00 óra.
– Balatonalmádi tagoknak: április 14., 18.00 óra
– Fonyódi tagoknak: április 19., 18.00 óra
– Központi tagoknak: április 21., 18.00 óra.
 
Örülnék, ha minél többen el tudnátok jönni ezekre a beszélgetésekre, jó lenne, ha minél többetekkel találkozhatnék!
 
A beszélgetést a Zoom-platform segítségével tartjuk, a meghívókat pedig megküldtem a telepvezetőknek, tőlük kapjátok meg a telepetekre szóló meghívót! A központi tagok ugyanezt Zolnay Ilditől kérhetik a tvsk@tvsk.hu címen.
 

Vilmos Naray is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: TVSK-szezonindító: Alsóörs

Time: Apr 9, 2021 06:00 PM Budapest

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/84059314363?pwd=a2xhcUZFYmkvQ003NUdoWk9oblpRZz09

Meeting ID: 840 5931 4363

Passcode: 465524

21/03/25

Április 1-től a TVSK Alsóörsi Telepén bankkártyával is fizethető a tagdíj, a közös költség és az általunk kibocsátott számla  ellenértéke. Kérjük előre jelezd, ha ÁFÁ-s számlát kérsz!

21/03/04

Indul a szezon! Március 1-én kinyitottuk a telepi vízvezetéket, ma vízre került az első hajó! Fontos, hogy csak akkor teszünk vízre hajót, ha nincs tavalyi tartozásod és az ide díjakat is befizetted! 

Március 15-ig mindenki megkapja a kivetést, amit lekésőbb a hajó vízre tételéig vagy április 15-ig át kell utalni. Aki március 15-e előtt vízre szeretne menni, kérem jelezze, soron kívül kap majd kivetést!

Jó szelet! Garádi István telepvezető  

20/12/23

Áldott karácsonyt és járványtól mentes boldog új esztendőt kívánok minden vitorlázónknak!

Garádi István telepvezető

20/12/11

TÉLI ÜZEM 2020. DECEMBER 15.-TŐL

A korábbi évek rendje alapján december 15.-től a kikötő téli üzemmódra vált, mely  2021. március  5.-ig tart.  December 14-én leeresztjük a telepi vízhálózatot, téliesítjük a rendszert. A Vezetőség 2018-as határozata alapján az északi vizesblokk üzemel.  A gondnokok ezen időszak alatt ügyeleti rend szerint dolgoznak.

20/11/25

Tájékoztatás
 
Klement András gondnok 2020. november 11-én elvégzett PCR teszt alapján COVID pozitív, ezért november 30-ig nem léphet a Telep területére.
Ez idő alatt Vörösmarty Mihály végzett és végez el minden munkát, folyamatosan, hétvégén is. Köszönet érte!
 
Klement András teljesen meggyógyult, jól van, 2020. december 1.-től ismét dolgozik.
 
Továbbra is kérjük a járványügyi szabályok betartását a Telepen!
 
Jó szelet!
 
Garádi István
telepvezető
TVSK-Alsóörs
 
**********************************************

20/11/15

A mai nappal lejáró hajókivételi határidőt a járványhelyzet miatt egy héttel meghosszabbítjuk!

Fontos! Az excel túranaplók leadási határideje nem változik, azokat kitöltve szíveskedj legkésőbb 2020. november 30-ig elküldeni ide:

 martin.janos@nnk.gov.hu       tvsk-alsoors@freemail.hu 

Az excel túranaplót itt találod: 

https://tvsk-alsoors.hu/foto-galeria/dokumentumok/

A járványügyi korlátozások nem érintik a telep és a kikötő használatát, de a klubház közösségi termeit tilos igénybe venni! Kérjük a megfelelő távolságtartást és a maszkhasználatot!

20/10/30

2020. november 1-én 11 órakor az alsóörsi klubház előtti kopjafánál rövid csendes megemlékezést tartunk azokra a vitorlázóinkra gondolva, akik már nincsenek közöttünk. 
Egy kis koszorút is elhelyezünk majd.
Szeretettel várunk!

Garádi István telepvezető

20/10/21

Szavazás! Szavazás! Szavazás! Szavazás! Szavazás! Szavazás!  

Az alábbi linken szavazhatsz az év vitorlázója címre! Kérjük válassz a jelöltek közül!

https://hunsail.hu/hirek/2020-november-5-ig-lehet-szavazni-az-ev-vitorlazoja-dij-jeloltjeire

20/10/14

Hajókivétel naponta 8-tól 15 óráig! Kérlek, hogy torlódások elkerülése érdekében előre egyeztess időpontot Bandival (20/3991769), vagy Misivel (20/5751668).

Fontos! Csak jó állapotú gumikkal felszerelt tárolókocsira daruzunk ki hajót!

20/09/07

A mai napon megtörtént a klubház felújítással kapcsolatos munkaterület átadás. Már a délelőtt folyamán megkezdődött a munka, ami egyelőre bontást jelent. A klubházban lévő vizesblokkok teljesen átépülnek és az épület kívülről is megújul.

Kérjük, hogy az építkezés alatt az északi vizesblokkot használják! Fontos, hogy nagyobb építési forgalomra kell számítani a Telepen, mert az említett felújítással egy időben megtörtént a Heyduck-féle ház lebontása és megkezdődik az új – hasonló alapterületű – faház alapozása is.

20/08/15

Meghívó

Augusztus 20-án 19 órakor tartjuk a Túravitorlás Sportklub Alsóörsi Telepe a TVSK elnök-jelöltjeinek bemutatkozását (10-10 percben), a 2019. évi túra-értékelőjét és a Szent István napi közös vacsorát, melyre tisztelettel meghívom a Telep tagjait, túrázóit és családtagjait.

Helyszín: TVSK Alsóörs, Vasút u. 15.  klubház

                                                            Garádi István  telepvezető

20/06/05

A GINOP pályázat keretében a Telep egy Bravo motorost, 4 db Feva és 2 db OP vitorlást kapott használatba a Magyar Vitorlás Akadémiától. 2020-tól 5 éven keresztül évente teljesítenünk kell kb. 1000-1500 látogatási “bizonyítékot” a Telepen, és a TVSK többi kikötőjében is hasonló számban. Ezért kérjük, hogy töltsd le a telefonodra a vitorlázzitthon  applikációt és regisztrálj. Belépve találsz egy pecsételés gombot. Ha bejössz a Telepre, kérem, hogy a portán a telefonoddal klikkelj a QR kódra. Ezzel egy látogatást teljesítettél. Két naponta újra klikkelhetsz, így biztosan összejön a szükséges szám! Ha más kikötőkben is látsz ilyen tablót, kérünk, arra is kattints rá. Előre is köszönjük!

20/06/01

Új kézfertőtlenítő berendezéseket szereltünk fel az északi és a klubházban lévő vizesblokkok külső falára. Az északi manuális, a klubháznál lévő szenzoros működésű. Azért tettük a külső falra, hogy az ajtók becsukását követően is legyen lehetőség fertőtlenítésre. Használjuk a szükséges mennyiségben, de takarékosan!

20/05/24

Tűzoltó készülékek ellenőrzése

 A szokásos gyakorlatnak megfelelően a hajók és a faházak tűzoltó készülékeit idén is telepünk ellenőrizteti és átvállalja az ezzel járó költséget.

Kérünk mindenkit, hogy legkésőbb június 14-én 19 óráig tegye le a hajó névvel ellátott készülékét a klubház irodai bejárata mellé. (Csak és kizárólag ezért szabad bemenni a TV szobába, ott tartózkodni továbbra sem szabad!)

A házak tűzoltó készülékeit az adott háznál ellenőrzik, tehát azt nem kell a klubházhoz vinni!

A tűzoltó készülékek június 19-én átvehetők, sőt kérünk mindenkit, hogy legkésőbb június 21-én 17 óráig gondoskodjon azok elszállításáról.

20/05/23

A Vezetőség döntése alapján a parton tárolt hajók kötelező vízre tételének határideje az idei évben május 31. helyett június 30.-a.

20/04/28

Az elmúlt napokban ismét sok matrica nélküli gépkocsi volt a Telepen, holott régi szabály, hogy itt parkolni csak matricával ellátott gépkocsival szabad. Néhány autót egyáltalán nem tudtunk beazonosítani és olyan helyen parkoltak, ami miatt a hajókat illetve a tároló kocsikat nem tudtuk mozgatni. Április 30.-tól a vízre tételek folyamatos munkájának elősegítése érdekében az északi utat lezárjuk. Kérjük, hogy a kapu előtt a Vasút utcában parkolj.  Megértésedet köszönjük!  

20/04/05

A klubház falán jelenleg nincs kifutási napló. A naplót a járvány ideje alatt a fertőzésveszély miatt TILOS vezetni, ezért nem tettük ki! Kérem, hogy mindenik a már most feltöltött Túranaplót vezesse. Megtalálható e honlapon, itt:

https://tvsk-alsoors.hu/foto-galeria/dokumentumok/

20/03/21

A Telepen dolgozó munkatársaim védelme érdekében a mai naptól csak előzetes telefonos egyeztetés alapján teszünk vízre hajókat. Mindez azért, hogy elkerüljük, hogy egy időben sokan várakozzanak a daru környékén. Megértésedet kérem és előre is köszönöm!

Bejelentkezés ezeken a számokon:

Klement András +36203991769,                                                    Vörösmarty Mihály +36205751668

Garádi István telepvezető TVSK-Alsóörs

20/03/19

A TVSK Alsóörsi Telepének vezetősége ismerve a koronavírussal kapcsolatos országos szabályokat egyelőre nem zárja be a Telepet. Felhívja a Telepre érkezőket, hogy tartsák be a járvány idején alkalmazandó szabályokat (minimum 2 m távolság minden személytől, gyakori kézmosás stb.) A Vezetőség határozatlan időre megtiltja a klubház termének és a TV szobának használatát. A TV szobán csak az emeleti szobák használói mehetnek keresztül.  A közös vizesblokkok használatánál kérjük a fokozott körültekintést és fertőtlenítést.
(Értelem szerűen az emeleti szobák bérlői kellő körültekintéssel és felváltva használhatják a klubházban lévő mosogatót, mikrót és hűtőt. Itt is végezzünk magunk után a fokozott fertőtlenítést!)
 
Jó szelet és jó egészséget! Vigyázzunk egymásra!

20/03/12

MVSZ közlemény:

Tisztelt Tagszervezetek!

Tisztelt Kollégák és Sportolók!

 A mai napon személyesen egyeztettem a Sportállamtitkárságon a koronavírus járvány miatt elrendelt egészségügyi vészhelyzet vitorlássportot érintő vonatkozásairól. A minisztériumban arról tájékoztattak, hogy egyelőre a 40 és 41/2020 (03.11) kormányhatározatokban megfogalmazottakon felül más intézkedést nem vezetnek be.

 A versenynaptárban található versenyeinkről tájékoztatnunk kellett a Sportállamtitkárságot és nyilatkoznunk kellett arról, hogy az MVSZ versenyrendszerében magyar bajnokságot 2020. április 30-ig nem rendezünk.  Felvettük a kapcsolatot minden 2020. május 30-ig várhatóan 500 fő feletti verseny-, illetve a kiemelt jelentőségű nemzetközi verseny szervezőivel és megkezdtük az egyeztetéseket a versenyek megrendezésével, esetleges elhalasztásával kapcsolatosan.  Felkérem a tagszervezeteket, hogy vizsgálják meg a következő két hónapban rendezendő versenyeik törlését vagy esetleges elhalasztását!

 Az olimpia csapat konténereit a mai napon indítottuk el Tokióba és folyamatos kapcsolatban állunk a Magyar Olimpiai Bizottsággal, valamint a külföldön tartózkodó olimpiára készülő versenyzőinkkel. A Gyapjas testvérek utolsó kvalifikációs versenyét a World Sailing törölte és június végéig új versenyt ír ki. Az újabb kvóta szerzés reményében az MVSZ minden támogatást megad sportolóinak.

Előreláthatólag olyan korlátozásra nem kerül sor, amely akadályozná az edzéseken történő részvételt, de nyomatékosan kérjük az adott tagszervezeti előírások maximális betartását!

 Tájékoztatlak Benneteket, hogy 2020. március 13-tól a Magyar Vitorlás Szövetség titkárságán az ügyfélfogadást és versenyengedélykártyák kiadását bizonytalan ideig szüneteltetjük, a titkárság munkatársai az általatok ismert mobilszámokon, illetve hunsail@hunsail.hu e-mail címen érhetők el.

 Az MVSZ elnöksége tovább tájékozódik a kialakult helyzetről és 2020. március 19-i ülésén határoz a koronavírusjárvánnyal kapcsolatos esetleges további intézkedésekről, amelyről azonnali tájékoztatást küldünk.

 Addig is kérjük, hogy Ti is a megelőzésre helyezzétek a hangsúlyt: gyakran mossunk kezet, hagyjunk fel a kézfogással és egyéb üdvözlő érintkezésekkel, kerüljük a személyes környezetünkön kívüli kapcsolatfelvételeket és ne vegyünk részt közösségi programokon. A további megelőző intézkedésekről az alábbi honlapon tudtok tájékozódni: https://koronavirus.gov.hu/

 Megértéseteket és együttműködéséteket köszönjük!

 Sporttársi üdvözlettel:

  Holczhauser András főtitkár     Magyar Vitorlás Szövetség

…………………………………………………………………..

20/03/04

A vízre tétel 2020. március 13-án reggel 8-kor kezdődik. Fontos, hogy a 2020. évi díjat a daruzás előtt már be kell fizetni az irodában, vagy be kell mutatni az átutalásról szóló kivonatot – függetlenül attól, hogy a kivetési listát megkaptad! A díj mértékét a tavaly ősszel aláírt szerződés-módosítás tartalmazza. A tagdíj változatlan, felnőttnek 24e Ft, gyereknek 10e Ft, 2. gyerektől 1000 Ft. A 18-26 év  között 15e Ft a tagdíj, míg 70 év felett 10e Ft.

A  számlaszám változatlan: 11702036-20678517

Fontos, hogy az átutalás közleménye “tagdíj és közös költség” legyen!

Részletes – hajónkénti – kivetést március 15-ig emailen megküldöm.

Jó szelet!   Garádi István telepvezető

20/03/03

A Telepen a lenti vizesblokkban és a faházakban a vízszolgáltatás műszaki okból csak 2020. március 13-án indul. Szíves megértésedet kérjük!

Az északi vizesblokk természetesen továbbra is használható!

20/01/20

Jó szelet 2020-ra!

19/12/22

Áldott, szép karácsonyt kívánok!        Garádi István telepvezető

https://www.youtube.com/watch?v=tTE1JSoxerE

19/12/21

Érdemes megnézni!

https://balatonregion.hu/regiofejlesztes/nemzetkozi-egyuttmukodesek/integralt-tofejlesztes/

19/11/24

Kedves alsóörsi TVSK  Gyerekek / Unokák!

Szeretettel meghívunk Benneteket Mikulás találkozónkra, amelyet 2019. december 7-én 15.45-től tartunk a Club Kinizsi – AfriCafé rendezvényteremben.
[Kinizsi utca 2, Kollégium főbejárata, Bálna mögött, Fővám tértől 2 percre].

Az eseményre 14 év alatti gyerekeknek és családonként maximum két felnőtt kísérőnek szól ez a meghívó.

Az alábbiakban olvashattok egy rövid tájékoztatót a programokról:

➜ 15:45-től gyülekező

➜ 16:00-tól izgalmas programokkal készülünk

➜ 17:30-kor egy gyors étkezés után bűvész műsorral folytatjuk a délutánt

➜ 18:15- kor megérkezik a Mikulás a gyerekeknek szánt meglepetéssel

A felnőtteket forralt borral várjuk a ,,TVSK Pub”-ban.

 Kérjük, hogy részvételi szándékotokat vasárnapig, 2019.12.01-ig jelezzétek vissza a kristofbarlay@gmail.com e-mail címre.

Fontos, hogy a jelentkezésben írjátok meg: a gyerek nevét + felnőtt kísérő/k nevét + melyik hajóhoz tartozik!

 A határidőn túli jelentkezést nem tudunk elfogadni.

[A helyszínit főleg nem!] Megértéseteket köszönjük.
Facebook ESEMÉNY hamarosan a TVSK oldalán!
Várunk Titeket!
Köszönettel,
Sármay Berni & Barlay Kristóf

19/11/09

2019. őszén a hajók kidaruzási határideje november 17. vasárnap 15h. Kérjük a határidő betartását!

19/11/08

Az e-túranaplók leadási határideje 2019. november 30.   Kérjük, ne feledkezz meg erről! Az e-túranapló letölthető ennek a honlapnak a Fotók / Dokumentumok oldala alól.  A korábbi excel fájlokat ne használd, innen töltsd le! Fontos, hogy változott a TVSK Túraszakosztály vezetőjének email címe, ami a mostani excelben már jól szerepel. Az új mail cím: martin.janos@nnk.gov.hu

19/10/28

November 1-től a klubházban lévő két vizesblokkot lezárjuk. Kérjük, hogy e naptól az északi vizesblokkot használd, mely egész télen üzemel majd.

19/10/27

November 15-ig a Telepen az északi és a nyugati utat lezárjuk, mert többször előfordult, hogy a parkoló autók miatt nem tudtuk a tárolókocsikat kivenni illetve a kiemelt hajókat parti helyre tenni.  Parkolás a Vasút utcában, a Telep bejáratával szemben!

Megértésedet köszönjük.

19/09/30

Hajókivétel naponta 8-tól 15 óráig! Kérlek, hogy torlódások elkerülése érdekében előre egyeztess időpontot Bandival (20/3991769), vagy Misivel (20/5751668).

Fontos! Csak jó állapotú gumikkal felszerelt tárolókocsira daruzunk ki hajót!

19/09/15

Szüreti Regatta 2019. szeptember 21-én Alsóörsön.

A nevezésről és a versenyről itt olvashatsz:

https://www.tvsk.hu/post/sz%C3%BCreti-regatta-versenyki%C3%ADr%C3%A1s

https://vihar.hunsail.hu/File/Download/115_VersenyKiiras_2019090917646.pdf

19/09/14

A hajókivétel és a hajómosás szept. 20.-án 14 órától,  21.-én délelőtt 10h-ig a Szüreti Regatta miatt szünetel!

19/08/28

A héten megszűnt a portaszolgálat. Mindenkit, aki autóval érkezik, kérjük, hogy tegye ki a telepi matricáját. Szeptember 1-től megkezdjük a hajók kiemelését, és sokszor előfordul, hogy egy-egy gépkocsi útban van. Matricás azonosítással értesíteni tudjuk a tulajdonost.

Kérjük, hogy ellenőrizd a hajótároló kocsid gumikerekeit. Ne a kiemeléskor derüljön ki, hogy a gumiabroncs rossz! Nem megengedett és erkölcstelen dolog más tároló kocsijáról leszedni a kereket! Sajnos ilyen már előfordult korábban, és a jövőben a kamera rendszer alapján az ilyet be fogjuk azonosítani! Ne tedd! 

19/07/04

Július 6-7-én a kikötőnk előtti vízterületen tartjuk a Nádas Kupa versenyt a gyerekeknek.

Nálunk néhány rendező motoros és kishajó fog kikötni az úszóbetonhoz, a stéghez, melyet erre az időre kérünk szabadon hagyni.

A versenyző gyerekeket szombaton este paprikás krumplival látjuk vendégül, melyet helyben készítünk.

Kérjük a Telep vitorlázóinak megértését és segítségét.

19/06/21

A tűzoltó készülékek bevizsgálása elhúzódott, ezen a hétvégén fog befejeződni. Kérünk mindenkit, hogy a hajóba való készülékeket legkésőbb  2019. június 24-ig vigye el a TV szobából.

19/06/15

A mai naptól ismét van éjjel – nappali portaszolgálat a TVSK Alsóörsi Telepén. Kérem, hogy minden behajtási engedéllyel rendelkező gépjárműtulajdonos helyezze ki a sorszámozott matricát a szélvédő mögé.

19/05/24

Tűzoltó készülékek ellenőrzése

 A szokásos gyakorlatnak megfelelően a hajók és a faházak tűzoltó készülékeit idén is telepünk ellenőrizteti és átvállalja az ezzel járó költséget.

Kérünk mindenkit, hogy legkésőbb május 31-én 19 óráig tegye le a hajó névvel ellátott készülékét a klubház irodai bejárata mellé. A házak tűzoltó készülékeit az adott háznál ellenőrzik, tehát azt nem kell a klubházhoz vinni!

A tűzoltó készülékek június 7-én átvehetők, sőt kérünk mindenkit, hogy legkésőbb június 9-én 17 óráig gondoskodjon azok elszállításáról.

 19/05/08

Az úszóbeton sikeres parti szemléje után az időszakos szemlére 2019. május 21-én kerül sor. Kérjük, hogy e napon ne köss ide, az itt lévő vendéghelyek “zárva” lesznek. A korábban itt kikötött hajókat legkésőbb 2019. május 20-án 17 óráig kérjük más kikötőhelyre vinni. Előre is köszönjük!

19/05/07

2019.  május 13-án 9-17 óra között a nyugati kőszórásos móló helyreállítását végeztetjük el. A kikötő előtti vízterületen vízi munkagépek dolgoznak majd. Kérjük, hogy a hajózási jeleknek megfelelően vitorlázz, az elzárt területre behajózni tilos!  

19/04/22

Kérjük az úszóbeton mellett kikötött hajókat legkésőbb április 23-án reggel 8 óráig más kikötőhelyre átvinni szíveskedj!

Az úszóbetont és az ott lévő vendéghelyeket 2019. április 23-tól április 26-ig nem lehet használni. A betonszerkezeteket szétszedjük, mert a hajózási felügyelet vizsgáztatja az úszóművet. Kérjük, hogy NE LÉPJ az úszóbetonra ebben az időszakban, mert az balesetveszélyes! Megértésedet köszönjük!      

19/03/06

A tegnapi napon megnyitottuk a Telep vízhálózatát, így a házakban és a vizesblokkokban újra van vezetékes víz.

A Vezetőség és a Telepgyűlés döntése alapján hajót csak akkor teszünk vízre, ha a tulajdonosának nincs 2018-as tartozása és a 2019-re esedékes nyári díjat és a tagdíjakat  befizette! 

19/01/12

A honlap 2019. január 10. 22 óra óta ismét teljes terjedelemben működik.

19/01/10

A honlap bizonyos részei karbantartás miatt átmenetileg nem elérhetők. Elnézésedet kérjük.

18/12/22

https://www.youtube.com/watch?v=C40sKOuGHco

Áldott, szép karácsonyt kívánok!        Garádi István telepvezető

18/12/02

A Telepen 2018. december 3-tól csak az északi vizesblokk üzemel, a vezetékes vízhálózat többi részét elzárjuk és víztelenítjük.  A vezetőség döntése alapján a működő vizesblokkban meleg víz szolgáltatás nincs és csak takarékos, temperált fűtés lesz!  Kérjük, hogy ügyelj a télen is működő északi vizesblokk és konyha tisztaságára! Előre is köszönjük!

18/11/25

MIKULÁS

Kedves „alsóörsi” gyerekek!

Szeretettel meghívunk Benneteket Mikulás találkozónkra, amelyet 2018. december 8-án 15.45-től tartunk a Club Kinizsi – AfriCafé rendezvényteremben.

[Kinizsi utca 2, Kollégium főbejárata, Bálna mögött, Fővám tértől 2 percre].

Az eseményre rajtatok kívül családonként maximum két felnőtt kísérőnek szól ez a meghívó. Az alábbiakban olvashattok egy rövid tájékoztatót a programokról.

➤ 15:45-től gyülekező

➜ 16:00-tól izgalmas programokkal készülünk ⛵

➜ 17:30-kor egy gyors étkezés után bűvész műsorral folytatjuk a délutánt

➜ 18:15- kor megérkezik a Mikulás a gyerekeknek szánt meglepetéssel

A felnőtteket forralt borral várjuk a ,,TVSK Pub”-ban.

Kérjük, hogy részvételi szándékotokat 2018.11.30-ig jelezzétek vissza a kristofbarlay@gmail.com e-mail címre.
Fontos, hogy a jelentkezésben írjátok meg:
a gyerek nevét+ felnőtt kísérő/k nevét+melyik hajóhoz tartozik!

A határidőn túli jelentkezést nem tudunk elfogadni.
(A helyszínit főleg nem!!) Megértéseteket köszönjük.

Várunk Titeket!
Köszönettel,
Magyar Petra & Barlay Kristóf
+36307779175, +36 30 89 51 061

18/11/10

A hajókivételi határidő idén november 18- án 15 h! Ez időpont után a daru és a mosási lehetőség megszűnik. Kérjük a határidő betartását!

A túranaplókat idén is november 30-ig kell megküldeni az alábbi két email címre: martin.janos@oki.antsz.hu; tvsk-alsoors@freemail.hu

18/09/17

Szeptember 21-én a hajókiemelés és mosás a Szüreti Regatta előkészületei miatt szünetel! A daruzás szeptember 22.-én 10 órától indul újra.

18/09/16

Hajókivétel naponta 8-tól 16 óráig! Kérlek, hogy torlódások elkerülése érdekében előre egyeztess időpontot Bandival (20/3991769), vagy Misivel (20/5751668).

Fontos! Csak jó állapotú gumikkal felszerelt tárolókocsira daruzunk ki hajót!

18/08/13

Meghívó

Augusztus 19-én 19 órakor tartjuk a Túravitorlás Sportklub Alsóörsi Telepének a 2017. évi túra-értékelőjét és a Szent István napi közös vacsorát, melyre tisztelettel meghívom a Telep tagjait, túrázóit és családtagjait. Helyszín: TVSK Alsóörs, Vasút u. 15. klubház

Garádi István telepvezető

18/07/27

A rendőrség tegnapi ellenőrzése után telefonon bejelentették, hogy rendszeressé teszik “látogatásukat”, különös tekintettel a tiltott kikötői fürdőzésre! Ismételten kérek mindenkit, hogy tartsa be a Kikötőrendet és NE fürödjön, ugráljon a kikötőben, a szörfstégnél.

A fürdésre kijelölt hely a nyugati mólón lévő külső részen van. A Vezetőségnél kezdeményezem, hogy 2019-re készüljön el egy új fürdőplatform (ugráló hely) a fürdésre kijelölt helyen.

Garádi István telepvezető

18/05/23

Június 9-10-én a belső kikötő medencében az új vascölöpökön munkavégzés történik: a cölöpök part felőli oldalára kikötőszemet hegesztenek, a cölöp tetejére tűzi horganyzott “korona” kerül. A munkálatok során a cölöpöket a partoldalról csónakkal fogják megközelíteni, ezért kérjük a vitorlások tulajdonosait / családtagjait, hogy segítsenek a hajók arrébb kötésében. A munka egy cölöpnél várhatóan 20 percig tart majd.

18/05/14

Pók és darázs irtás lesz május 22-én reggel 9-től. Kérünk mindenkit, hogy a házak és a klubház teraszán ne hagyjon kint élelmiszert és az asztalokat is takarja le.

Szombaton elsüllyedt egy vitorláshajó a kikötőnkben, a Nyugati-mólónál. A kiemelést a Vízimentők végezték 300 ezer forintért, amit a tulajdonosnak kell kifizetnie. Demjén Gézáék kezdeményezésére pénz adományt gyűjtünk, melyet Bandi és Misi egy külön vaskazettába tesz. Kb. két hét múlva adnánk át a benne lévő összeget a károsultnak, akinek ezen felül is sok kiadása lesz még, hiszen a hajó teljes berendezését ki kel cserélni és a motort is át kell nézetni. Előre is köszönjük, ha segítesz.

WP_20180512_14_56_27_Pro

18/05/08

A tegnap feltett cölöpfestéssel kapcsolatos információt azzal kell korrigálnom, hogy azoknál a hajóknál, melyek nem orral, hanem tattal állnak parthoz, értelem szerűen a hajó jobb oldalán lévő oszlop festését kell elvégezni.

A Telepen parkoló gépkocsira kérjük tedd ki a TVSK matricát, melyen az azonosító szám van. Az elmúlt napokban a gondnokoknak ismét sok problémát okozott, hogy matrica nélkül parkoló autók miatt nem tudtak vízre tenni hajókat, mert az autó nem volt beazonosítható, és így a tulajdonost nem tudták elérni! Lehetőleg olyan helyen parkolj, ahol már nincs szárazon hajó, nem akadályozol vízre tételt.

18/05/07

Cölöpfestés A mai napon megrendeltük a cölöpök festéséhez szükséges festéket, mely május 11-én érkezik a Telepre. Minden hajótulajdonos díjmentesen kap 2-3 dl festéket, mellyel a hajó bal oldalán (backboard) lévő oszlopot kérjük lefesteni. Egyéb eszközöket (üveg, vagy műanyag flakon a festéknek, gumikesztyű, ecset vagy henger stb.) mindenki hozzon magával. A Vezetőség döntése alapján egységesen minden oszlopra polifoam védőt teszünk fel a festés után, egy-két héten belül. A védőt mindenki díjmentesen kapja.

Zöldhulladék Kérjük, hogy a konténerbe NE TEGYEN ágakat, gallyat, mert azokat kéthetente csütörtökön a szemétszállító díjmentesen elszállítja. Az ágakat egy méteresre darabolva, és fél kézzel felemelhetően kell összekötözni és a zöld konténer MELLÉ elhelyezni. A zöldkonténerbe csak falevelet és füvet szabad tenni!

Tűzoltó készülékek ellenőrzése

A szokásos gyakorlatnak megfelelően a hajók és a faházak tűzoltó készülékeit idén is telepünk ellenőrizteti és átvállalja az ezzel járó költséget. Kérünk mindenkit, hogy legkésőbb május 21-én 19 óráig tegye le a hajó névvel ellátott készülékét a klubház irodai bejárata mellé. A házak tűzoltó készülékeit az adott háznál ellenőrzik, tehát azt nem kell a klubházhoz vinni! A tűzoltó készülékek május 26-án átvehetők, sőt kérünk mindenkit, hogy legkésőbb május 31-én 17 óráig gondoskodjon azok elszállításáról.

18/04/28

Jó hír! Elkészült a kikötő belső medencéjében a cölöpcsere!Összesen 34 db korhadt fa oszlopot cseréltünk ki 8 méteres 219 mm átmérőjű 8 mm falvastagságú acél oszlopra. A mai naptól a belső kikötő zárlata megszűnt és megkezdjük az itt kikötött hajók vízre-tételét. Jó szelet!

18/04/17

A Vezetőség a cölöpözési vállalkozó kérésére újabb egy héttel ismét módosította a munkavégzés határidejét, ezért kérjük a kikötőben tartott hajók tulajdonosait, hogy 2018. április 27-ig ne tegyék vízre hajóikat. A vízügyi hatóság által kiadott vízi munkavégzési engedély április 30-án lejár, ezért újabb határidő módosítás már nem várható. Előre is köszönöm a türelmet. Garádi István telepvezető

18/04/07

A mai napon a Vezetőség egyhangú határozattal elfogadta Fejes Károly cölöpözési vállalkozó újabb határidő módosító kérést, így kérjük a kikötőben tartott hajók tulajdonosait, hogy 2018. április 20-ig ne tegyék vízre a hajóikat!

18/03/25

A Vezetőség elfogadta a cölöpözéssel megbízott vállalkozó azon bejelentését, hogy csak április első hetében tudja elvégezni a korhadt fa cölöpök acél cölöpre történő cseréjét.

Kérjük a kikötőben tartott hajók tulajdonosait, hogy április 8.-ig a cölöpözési munkát miatt ne tegyék vízre hajóikat.

Március 26-án megnyitjuk a telepi vízhálózatot.

18/03/16

A mai naptól (2018.03.16.) a következő napokra várható jelentős lehűlés és komoly fagyok miatt ismét lezárjuk a telepi ivóvíz hálózatot. A nyitás időpontjáról ismételt tájékoztatást adunk.

18/03/10

A Telepen egy emelőkosaras autóval gallyazzuk a fákat, kérjük figyelmesen közlekedjetek, parkoljatok!

Március 14-én megnyitjuk a vízhálózatot és ettől kezdve a klubház vizesblokkja is használható!

18/02/27

A kivitelező késése miatt csak márciusban folytatódik a kikötői fa cölöpök acél cölöpre történő cseréje, most a belső kikötő medencében. Ígéretünk van arra, hogy a munkát a hónap végéig befejezik.

Kérjük a hajótulajdonosokat, hogy március 31-ig ne tegyék vízre a kikötői hajókat, mert ezzel akadályoznák a munkát.

17/12/22

Áldott, szép karácsonyt kívánok!

17/11/25

MIKULÁS! MIKULÁS! MIKULÁS! MIKULÁS! MIKULÁS! MIKULÁS!

Kedves Klubtársak!
Szeretettel meghívunk Benneteket Mikulás találkozónkra, amelyet december 3.-án 16 órától tartunk a Polgári Mulató rendezvény-teremben. [Budapest V. (Astoria), Kossuth Lajos utca 17.].

Az eseményre várunk minden gyereket és felnőttet egyaránt.
Az alábbiakban olvashattok egy rövid tájékoztatót a programokról.

➤ 15:45-től várunk Titeket

➤ 16:00-tól vitorlázással fűszerezett programokkal készülünk ⛵
➤ 17:30-kor egy gyors pizzázás után vetélkedőkkel
folytatjuk a délutánt
➤ 18:00-tól Mikulás várással és a gyerekeknek szánt
meglepetéssel zárjuk az estét
A felnőtteket forralt borral várjuk a ,,TVSK Pub”-ban. ☕
 
Kérünk, segítsetek nekünk azzal, hogy válaszoltok
emailben vasárnapig [11.26.], hányan terveztek jönni [gyerek + felnőtt + név]!
 
Facebook ESEMÉNY ITT!
Várunk Titeket!
Köszönettel,
Barlay Kristóf
+36 30 89 51 061
………………………………………………………………………

17/11/24

A Telepen 2017. december 1.-től csak a fenti vizesblokk üzemel, a vezetékes vízhálózat többi részét elzárjuk és víztelenítjük. Kérjük, hogy ügyelj a télen is működő északi vizesblokk és konyha tisztaságára! Előre is köszönjük!

A tél folyamán megvizsgáltatjuk a nagyméretű fákat, ezzel is szeretnénk megelőzni a viharkárokat. Kérjük, ha a környezetedben van olyan fa, melyről szeretnéd, ha a nagyobb gallyakat levágják, ezt a gondnoknak jelezd. A fák gallyazása, és a veszélyes fák kivágása január – február hónapokban történik.

17/10/28

A hajókivételi időszak 2017. november 15-ig tart. E dátum után cölöpözési munka kezdődik a kikötőben, és a munkagép mozgását a vízen lévő hajók akadályozhatják!

Novemberben naponta 8-tól 15 óráig daruzunk! Továbbra is kérjük, hogy a torlódások elkerülése érdekében előre egyeztess időpontot Bandival (20/3991769), vagy Misivel (20/5751668).

A túranaplódat 2017. november 30-ig küld el légy szíves Martin Janó TVSK Túraszakosztály vezetőnek a martin@omfi.hu és másolatban a tvsk-alsoors@freemail.hu címre. A kitöltendő naplót és a kilométertáblát itt a honlapon a Fotók/dokumentumok, Dokumentumok fül alatt találod. Letöltés és kitöltés után a fájlt nevezd át a saját nevedre és úgy küld el. Előre is köszönöm!

17/09/12

Hajókivétel naponta 8-tól 16 óráig! Kérlek, hogy torlódások elkerülése érdekében előre egyeztess időpontot Bandival (20/3991769), vagy Misivel (20/5751668).

Fontos! Csak jó állapotú gumikkal felszerelt tárolókocsira daruzunk ki hajót! (Lásd az előző felhívást!)

17/08/27

Még tart a nyár, de már készülünk a hajókivételi szezonra. A tároló kocsikat szeptember 4-től szedjük szét, és e naptól indul a kidaruzás. Kérlek, hogy az elkövetkező napokban ellenőrizd a tároló kocsid kerekét, gumiját, és időben gondoskodj az esetleges javításról vagy cseréről, ne a kivétel napján kelljen gumist keresned (ami pl. hétvégén nem is egyszerű feladat!)

17/08/21

Tájékoztatás

Az ELMŰ telepen a mai napon – előre be nem jelentett – beton feltörési munkát kezdtek, mely várhatóan 2-3 hétig tart. (A beton több helyen annyira megsüllyedt, hogy balesetveszélyes.) A zaj miatt telefonon egyeztettem az ELMŰ Jogi osztályának vezetőjével, aki elnézést kért a tájékoztatás elmaradásáért. Ezt követően az ELMŰ telepen beszéltem Kovács János szakosztály-vezetővel. Elmondta, hogy a hajókivételi időszakra készen kell lenni az új burkolatnak, ezért kezdték most a munkát. Elfogadta azt a kérésemet, hogy csak hétköznap dolgozzanak, 8-13h és 15-18 óra között. 13-15h között betartják a nálunk szokásos szieszta időszakot és nem végeznek zajjal járó munkát. Garádi István telepvezető

17/08/16

Meghívó

Augusztus 19-én 19 órakor tűzvédelmi bemutatót tartunk. Találkozás a daru előtti téren.

Ezt követően tartjuk a Túravitorlás Sportklub Alsóörsi Telepének a 2016. évi túra-értékelőjét és a Szent István napi közös vacsorát, melyre tisztelettel meghívom a Telep tagjait, túrázóit és családtagjait.

Helyszín: TVSK Alsóörs, Vasút u. 15. klubház

17/07/09

Július 10-től július 14-ig az emelő hevederek minősítése miatt kikötőnkben a daruzás szünetel! Megértésedet köszönjük.

Július 29-30-án a TVSK Ábrahámhegyi Kikötője ismét megrendezi a Rizling Kupa vitorlás versenyt. A versenykiírás a klubházunk TV szobájának hirdetőjén megtekinthető.

17/06/10

Az árbocdaru drótkötele megsérült, ezért a daru átmenetileg nem használható. Az új drótkötelet megrendeltük, várhatóan 2017. június 14-én már fel is tudjuk szerelni. Ezt követően a kis daru ismét használható lesz. Megértésedet köszönjük!

17/06/03

LOMTALANÍTÁS

Megrendeltük a lomtalanítást, melynek időpontja 2017. június 22.

Kérjük, hogy a szükségtelen tárgyakat legkorábban június 18-án tedd ki a nyugati kapu belső oldalának keleti részére, úgy, hogy a bejárat használata biztosítható legyen.

—————————————————————————

Megérkeztek a szelektív gyűjtő konténerek!

Kérjük, hogy használd a szelektív gyűjtőket!

—————————————————————————

Klubház takarítás

Kedves Teleptagok!

Vidám nyárnyitó Klubház-takarításra hívogatunk benneteket!

Úgy alakult, hogy ezen a nyáron nincs aki takarítsa a Klubházunk nagytermét és TV szobáját. Ezért most nyár elején együttes erővel, összefogva tervezünk egy nagytakarítást ezekben a helyiségekben, melynek időpontja: június 18, vasárnap.

Reggel 10-kor kezdünk, bárki, aki tud csatlakozni, akár rövidebb időre is, kérem, hogy jelezze ezt a banfi.luca.borbala@gmail.com e-mail címen, hogy tudjunk kalkulálni, hány segítő kézre számíthatunk.

A közös takarításhoz eszközöket és tisztítószereket biztosítunk.

Kérünk mindenkit, hogy továbbra is hagyjon maga után rendet és tisztaságot a Klubházban, hogy a közösségi munkában megvalósuló takarítás eredménye sokáig érezhető maradjon. 🙂

Találkozzunk Alsóörsön, június 18-án a Klubházban, gyerekek, felnőttek segítségére egyaránt számítunk!

Addig is jó szelet! Bánfi Luca

17/05/21

A Pünkösdi Regatta nevezésének segítése miatt 2017. június 2. 10 órától június 3. 10 óráig a Vezetőség döntése alapján a telepi házakban az internet a helyi hálózatunkon nem lesz elérhető. Megértésedet előre is köszönjük.

17/05/20

Tűzoltó készülékek ellenőrzése

A szokásos gyakorlatnak megfelelően a hajók és a faházak tűzoltó készülékeit idén is telepünk ellenőrizteti és átvállalja az ezzel járó költséget.

Kérünk mindenkit, hogy legkésőbb május 24-én 19 óráig tegye le a hajó névvel ellátott készülékét a klubház irodai bejárata mellé. A házak tűzoltó készülékeit az adott háznál ellenőrzik, tehát azt nem kell a klubházhoz vinni!

A tűzoltó készülékek május 28-án átvehetők, sőt kérünk mindenkit, hogy legkésőbb május 31-én 17 óráig gondoskodjon azok elszállításáról.

17/05/05

Május 8-9-én a kikötőben cölöpözési munkát végeznek.

Ezt a munkát két részletben végeztetjük el, a második ütem várhatóan novemberben lesz. Most 15 db cölöp cseréjére kerül sor. A munkavégzés miatt egyes hajókat más helyre kell átkötni. Kérem, hogy Klement András gondnokkal egyeztess, hogy a hajódat át kell-e kötnöd máshová?

Megértésedet és közreműködésedet köszönjük.

17/04/11

VÁLTOZÁS! 2017. április 15-től a TVSK Alsóörsi Telepének gondnoka Klement András (+36-20-3991769), másodgondnok Vörösmarty Mihály (+36-20-5751668).

A gondnokok reggel nyolc és délután öt óra között vannak a Telepen, de előre egyeztetetten más időpontban is daruznak. Ennek bejelentését 48 órával hamarabb kérjük a gondnok telefonszámán.

17/04/10

A mai napon a darazsak, pókok és egyéb rovarok gyors és nagy számú tavaszi megjelenése miatt a Telep minden épületénél körben és a teraszokon permetezést végzett egy szakember. A kiszórt anyag embere nem veszélyes, ennek ellenére az kint hagyott asztalokat célszerű lemosni, vagy étkezés előtt leteríteni.

17/03/26

Kérünk mindenkit, hogy ne feledkezzen el a tavaszi befizetési határidőről, ami az idei évben is április 15. A tagdíj a TVSK tavalyi küldöttgyűlésén hozott határozat alapján idén a 26-70 közötti korosztály részére 24 ezer forintra nőtt. A többi kategória változatlan.

Elkészült a sziget parkosítási munkája, de a fű kikeléséig illetve megerősödéséig kérjük, hogy csak a parti stégeken közlekedj.

Az északi partfal betonjárdája mentén szakaszosan kissé megsüllyedt a talaj, ezt néhány talicskányi földdel feltöltjük és füvesítjük a sávot. Mindössze kb. 20-30 cm széles részről van szó, amit át lehet lépni. Köszönjük, ha erre is figyelsz.

A vezetőség döntése alapján néhány nagyon korhadt cölöpöt kicserélünk még a szezon előtt. A munkát megrendeltük, de a vállalkozó várhatóan csak április végén, május elején tud felvonulni. Az érintett hajótulajdonosokat külön is értesítjük majd, mert a munka idejére a kikötőn belül máshová kell átkötniük.

17/02/28

A hosszú és viszonylag hideg tél után lassan eltűnik a jég a Balatonról, és nemsokára itt a tavasz.

A Telepen az elmúlt hetekben kivágtunk néhány veszélyes és nagyon korhadt fát, és visszavágtunk néhány nagyra nőtt lombkoronát. Az apró gallyakat bedaráltattuk, a nagyobb ágakat március első napjaiban összegyűjtjük és felfűrészelve raktározzuk.

A szigeten az elmúlt napokban parkosítási munkát kezdtünk, kérjük, hogy a munkaterületre a balesetek elkerülése érdekében ne menjen be senki!

Egész télen üzemelt a fenti vizesblokk, és március 10-én reggel megtörténik a teljes vízhálózat megnyitása. Ezt követően újra használható a klubházban lévő mosdó és konyha is. A házak elzárójának megnyitását mindenki maga végzi! A rányitás után kérjük, hogy nézd át, hogy nem fagyott-e el a vízvezeték?

16/12/22

Áldott, békés, szép karácsonyt és jó szelet kívánok 2017-re!

Garádi István telepvezető

TVSK-Alsóörs

16/11/20

MIKULÁS!

Kedves Klubtársak!

Szeretettel meghívunk Benneteket RENDHAGYÓ Mikulás találkozónkra, amelyet december 4-én 16 órától tartunk a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban (Budapest, XI. Villányi út 27.).

Az eseményre várunk minden telepi gyereket!
Az alábbiakban olvashattok egy rövid tájékoztatót a programokról.

➤ 15:45-től várunk Titeket

➤ 16:00-tól vitorlázással fűszerezett sportprogramokkal készülünk

➤ 17:30-kor egy gyors pizzázás után benti vetélkedőkkel folytatjuk a délutánt

➤ 19:00-tól Mikulás várással és a gyerekeknek szánt meglepetéssel zárjuk az estét
A gyerekprogramokon túl a felnőtteket forralt borral várjuk a ,,TVSK Pub”-ban.

A kinti illetve a sportprogramok miatt fontos a réteges és kényelmes ruházat, a helyszín biztosít öltözőket is!

A Facebook esemény ➤ ITT.

Kérünk Titeket, hogy segítsetek nekünk azzal, hogy kitöltitek jövő vasárnapig (11.27.) EZT a Doodlet a részvételi szándékotokkal kapcsolatban. Minden személy egyénileg jelentkezzen (gyerekek és felnőtt is külön felsorolva), mert csak így tudjuk a pontos felnőtt és gyermek létszámot.

Köszönettel: Garádi Imola és Barlay Kristóf

—————————————————————————

Fontos határidő!

A túranaplódat 2016. november 30-ig küld el légy szíves Martin Janó TVSK Túraszakosztály vezetőnek a martin@omfi.hu és másolatban a tvsk-alsoors@freemail.hu címre. A kitöltendő naplót és a kilométertáblát itt a honlapon a Fotók/dokumentumok, Dokumentumok fül alatt találod. Letöltés és kitöltés után a fájlt nevezd át a saját nevedre és úgy küld el. Előre is köszönöm!

16/10/22

A hajókivételi időszak 2016. november 15-ig tart. A téli tárolási díjak idén sem változtak. A díjat a kidaruzás előtt be kell fizetni. Csak jó műszaki állapotú gumikkal felszerelt és biztonságos szerkezetű tárolókocsira emelünk ki hajót!

A torlódás elkerülése érdekében célszerű időpontot egyeztetni Kiss László gondnokkal. (30/488-2691) Októberben és novemberben 15 óráig daruzunk. Az árboc esetleges kiszedését, a hajó mosását és a tárolóhelyen történő felbakolását egyénileg kell elvégezni, ebben nem tudunk segítséget nyújtani, ezért kérjük, hogy gondoskodj segítőkről. Köszönjük!

16/10/04

Köszönöm minden segítőnek a sok munkát a Hegyi Dénes Emlékverseny – Szüreti Regatta múlt pénteki alsóörsi vendégfogadásán.

16/10/03

Őszi túra

Szeptember 19. – 22. között négy alsóörsi TVSK hajóval őszi túrán vettünk részt Alsóörs – Révfülöp – Balatonfenyves – Balatonszemes – Alsóörs útvonalon. Szép időben, jó széllel vitorláztunk kikötőről kikötőre. A hűvös estéken a parton elköltött vacsora után Elekesék új hajóján a bySoul-on gyűlt össze a négy hajó teljes legénysége. Reméljük jövőre újra találkozunk a tavaszi túrán! Addig is jó szelet!

16/08/09

Augusztus 20-án este 7-kor tűzvédelmi oktatást és bemutatót tartunk. Utána a hagyományos vacsora és a tavalyi túraeredmények ismertetése következik. Szeretettel várjuk kikötőnk minden vitorlázóját családjával együtt!

16/08/09

Augusztus 14-én közös telepi munkára hívunk mindenkit! Gyülekezés a klubház teraszánál 10 órakor.

16/05/29

Június 14-én az EON értesítése alapján közöljük, hogy áramszünet lesz a Telepen.

Fontos! Ahogy ezt korábban már írtuk, június 15. és június 30. között a daru motorjának soron kívüli szervizét fogják elvégezni egy Fejér megyei szakműhelyben. Ezért elszállítják és így nem tudunk daruzni ebben az időszakban! Figyelemmel a fent írt áramszünetre, a szerviz előtti utolsó daruzási nap június 13. lesz!

Az Ellenőrző Bizottság megválasztotta új elnökét: Bornemisza Lászlót. (A korábbi elnök Takács István volt, aki februárban egyéb elfoglaltságai miatt lemondott.)

Köszönjük a régi elnök eddig végzett munkáját és az új elnöknek kitartást és jó munkát kívánunk!

16/04/25

A telep biztonsága érdekében idén is díjmentesen ellenőrizzük a kikötőnkben állandó hellyel rendelkező hajók és a faházak tűzoltókészülékeit.

A készülékeket a klubház tv-szobájába kérjük elhelyezni, névvel ellátva. A vizsgálat folyamatosan történik. Kérjük, a bevizsgált készülékek elszállítását a következő hétvégén.

A díjmentes vizsgálat utolsó napja 2016. május 16.

16/04/24

A héten megkezdődik a nyugati mólónál lévő betonlemez kiegyenlítési munkája. A felület új telifa burkolatot kap.

Kérjük, hogy az ott kikötött hajókat ideiglenesen más helyre vigyék a tulajdonosok. Az ideiglenes helyekről a gondnok ad tájékoztatást.

A szigeten is elkezdjük a kikötői bikák cseréjét. A kikötő medence többi részén kérjük, hogy az új bikákhoz kössék át a hajókat, mert a régi bikák levágásra kerülnek.

16/04/10

A Vezetőség határozata alapján a daru motorjának nagyjavítását megrendeltük. A munkát 2016. június 15 és 30. között végzik el, ezért ekkor a daru nem fog működni.

Természetesen idén is érvényes a korábbi vízre-tételi határidő, ami május 31.

Kérünk mindenkit, hogy ezt a dátumot idén fokozottan vegye figyelembe. Megjegyezzük, hogy a daru jelenleg is teljesen üzembiztos, és minden hatósági engedéllyel rendelkezik.

16/04/09

Kérünk mindenkit, hogy ne feledkezzen el a tavaszi befizetési határidőről, ami az idei évtől már április 15.

16/04/08

Szomorú szívvel tudatjuk a hozzátartozók értesítése alapján, hogy telepünk legidősebb tagja Ádi néni, Fináczy Ernőné életének 96. évében március 15-én az örökkévalóságba költözött.

Temetése 2016. április 14-én 11:15-kor lesz a Farkasréti temetőben. (Bp. XII. Németvölgyi út 99.) Az engesztelő szentmise április 18.-án 17 órakor lesz a Budai Ciszterci Szent Imre Plébániatemlomban a Villányi út 15. sz. alatt.

16/02/25

A Telep tavaszi nyitónapja 2016. március 11. péntek lesz.

Ezen a napon kinyitjuk a vízvezeték rendszert, és mostantól működik a klubház mögötti vizesblokk is.

Fontos! A Balaton magas vízszintje miatt a Telep egyes részein belvíz van! Kérem, hogy a frissen feltöltött és ősszel füvesített részen lehetőleg ne közlekedjünk.

Jó szelet! Garádi István telepvezető

15/12/18

Áldott, békés, szép karácsonyt és jó szelet kívánok 2016-ra!

Garádi István telepvezető

TVSK-Alsóörs

15/11/24

Ne felejtsd el! Mint ahogy ezt korábban jeleztük idén is november 30.-a a túranaplók leadási határideje!

15/11/09

November 10-én megkezdődik a telep mélyen fekvő részeinek és a sziget északi oldalának feltöltése, füvesítése és néhány alacsonyabb utcácska murvázása. A munkát szintvonalas térkép alapján a mai napon kikarózott területhatárokon belül végzik. Kérünk mindenkit, hogy a karókhoz ne nyúljon és óvatosan közlekedjen a munkaterületen.

A várható befejezési határidő 10 esőmentes nap, de legkésőbb december 1.

A korábbi szokásoknak megfelelően november 15-én befejezzük a hajók kidaruzását ezt követően víztelenítjük a nagynyomású mosót. Kérünk mindenkit, hogy még ezen a héten vegye ki a hajóját.

15/09/05

Szeptember 18-án Telepünkön a szokásos vendéglátással fogadjuk a Szüreti Regatta zsűrijét, nevezőit és résztvevőit.

A vendégek érkezése és fogadása miatt ezen a napon nem veszünk ki hajókat és a hajómosás is szünetel. Kérjük, hogy a verseny résztvevői szept. 17-ig végezzék el a hajók mosását.

A daruzás – mosás szeptember 19-én 10 órától indul újra.

15/08/25

Augusztus 26-31. között a porta reggel nyolc és este nyolc között üzemel!

A hajókivétel időszak szeptember 1-én indul és november 15-ig tart. A tárolókocsik szétszedése augusztus 31-én kezdődik. A téli tárolási díjak idén sem változtak. A díjat a kidaruzás előtt be kell fizetni. Csak jó műszaki állapotú gumikkal felszerelt és biztonságos szerkezetű tárolókocsira emelünk ki hajót! A torlódás elkerülése érdekében célszerű időpontot egyeztetni Kiss László gondnokkal. (30/488-2691) Szeptember hónapban naponta 15:30-ig, októberben és novemberben 15 óráig daruzunk. Az árboc esetleges kiszedését, a hajó mosását és a tárolóhelyen történő felbakolását egyénileg kell elvégezni, ebben nem tudunk segítséget nyújtani, ezért kérjük, hogy gondoskodj segítőkről. Köszönjük!

15/08/05

Meghívó

A Túravitorlás Sportklub Alsóörsi Telepének a 2014. évi túra-értékelőjét és a hagyományos Szent István napi közös vacsorát 2015. augusztus 20-án 19 órai kezdettel tartjuk, melyre tisztelettel meghívom a Telep tagjait, túrázóit és családtagjait.

Helyszín: TVSK Alsóörs, Vasút u. 15. klubház

Garádi István telepvezető

15/07/07

Elkészült az új szörfstég! A terveket a SZIGMAX Kft. készítette, a tartószerkezetet a Kemendi és Társa Kft. gyártotta. A szerelést és a deszkaborítás felrakását is ők végezték el, határidőre és jó minőségben. A deszkázatot a TELIFA Kft. szállította. A szörfstéget már az idei első táborunkon birtokba vették a gyerek. (Fotók a galériában.)

15/06/23

A gyerektúra 2015. július 26. vasárnaptól július 31. péntek estig tart, és augusztus 1-én szombaton alsóörsi bográcsozással zárul. Jelentkezni Zolnay Ildikónál az ildiko.zolnay@gmail.com email címen lehet azoknak, akik az alsóörsi TVSK Telepen tagdíjat fizetnek.

15/06/21

  • Június 15-től éjjel-nappali portaszolgálat van a telepünkön. Kérjük, hogy a gépkocsival történő behajtásra jogosító matricát helyezze a szélvédő mögé, mert ezt a szolgálat ellenőrzi! A vendégek fogadása is megváltozott, a vendégfogadónak a portára kell mennie vendégéért. Kérjük, hogy ezzel is segítse a telep rendjét. Előre is köszönjük!
  • A héten megkezdődik a szörfstég parti beton kapcsolatának építése és a szerkezet összeszerelése. Kérünk mindenkit, hogy kerülje el a munkaterületet!
  • Június 29-én kezdődik a gyerekek vitorlázó edzése, jelentkezés reggel nyolc órakor a klubház teraszán. Az edzés díja kettőszáz forint/gyerek/nap, melyet Jafcsák Szabolcs edzőnél kell befizetni. Az edzési napok pontos időpontja a klubház nagytermében lévő táblán olvasható majd.

15/06/10

***************************************************

ELMŰ közlemény:

Tisztelt Garádi Úr, Tisztelt TVSK!

Társaságunk, az Alsóörsi Önkormányzattal egyeztetve, Vízi sporttelepünkön 2015. július 11.- én szombaton, 16-órától, 12.- én 02- ig, és 2015. augusztus 01- én 08-órától, 02. 02-óráig Társasági rendezvényt tartunk. Mindkét rendezvény hangos zenével, és egyéb hangos zajjal jár. Kérem szíves megértésüket, és az érintett sporttársak értesítését.

Sporttársi üdvözlettel: Kovács János, Budapesti Elektromos Művek

****************************************************

15/05/29

A kikötőben minden állandó hellyel rendelkező hajó kormányosa a klubház irodájában díjmentesen átveheti az 50 év – Túravitorlás Sportklub című könyv egy példányát. Átadó a telepvezető, vagy a gondnok.

A korábbi szokásoknak megfelelően kérjük, hogy legkésőbb május 31-ig tegye vízre hajóját. E határidő után napi tárolási díjat számítunk fel!

15/05/10

Jó hír, hogy a darut új csillapító berendezéssel szereltük fel, így a korábbi lengések megszűntek.

A szervizelő cég áprilisban hitelesített mérleggel bemérte a darut. A túlterhelés gátló szabályosan működik, tehát továbbra is csak 5 t alatti hajókat tudunk be- illetve kiemelni.

Kérünk mindenkit, hogy az emailen megkapott fizetési listát rendezze, mert a Vezetőség döntése alapján csak akkor daruzunk, ha a kapitány bemutatja a befizetési bizonylatot.

A vendég kikötőhelyek már használhatóak, elkészült az úszóbetonra vezető híd és a Nyugati-mólót lefedő stég. Az úszóbeton új kikötő-bikáit is felszereltük.

Elkészült az új, kiszélesített szigeti bejáró! Kérjük, hogy csak gyalogosan használja, a szigeten és a bejárón kerékpározni nem szabad!

GI

Ha lejárt a hajóleveled, akkor itt fontos információkat találsz:

Vizsgaidőpontok:

http://www.nkh.gov.hu/dokumentumtar/pdf-elonezet/-/p/382800

Szemlekérelem:

http://www.nkh.gov.hu/dokumentumtar/pdf-elonezet/-/p/382568

Felszerelési jegyzék:

http://www.nkh.gov.hu/dokumentumtar/pdf-elonezet/-/p/382736